57. Feelinks a Filosofia

Descripció de l’experiència

He treballat aquest joc amb els meus alumnes de Filosofia de 4rt de l’ESO dins de la Unitat “Qui sóc jo?”. En aquesta unitat es treballen conceptes com la personalitat i la identitat , les teories de la personalitat, l’afectivitat i la motivació, les emocions, la intel·ligència emocional… Així doncs, dins de l’apartat “Emocions i coneixement” vaig treballar aquest joc. Primer de tot vaig contextualitzar de manera teòrica què eren les emocions, la intel·ligència emocional, la importància dels afectes, etc. Després vam treballar amb el joc aquests conceptes.

– Primera activitat (1 sessió): A partir d’una fitxa primer analitzem les cartes per grups.

  • Van definir les cartes de les emocions (vocabulari emocional).
  • Van identificar els símbols que les classifiquen en tres.
  • Van identificar les cartes d’emparellament i van valorar la seva importància al joc i a la vida real.

Al final de la sessió vam obrir un debat i cada grup va explicar les seves definicions i plantejaments.

–  Segona activitat (1 sessió): Per grups van jugar al joc.

– Tercera activitat (1 sessió): De manera grupal i amb la fitxa anterior, vam reflexionar sobre les dificultats a l’hora de saber què pensaven els companys, quines situacions s’havien descrit, etc. Així doncs, vam relacionar els aspectes teòrics amb la seva vivència al joc.

Objectius assolits
Em vaig plantejar l’ús del joc perquè els alumnes aprenguessin tot un vocabulari emocional i també aprenguessin la importància d’empatitzar i de socialitzar-se. Vaig fer els grups de manera aleatòria i em vaig adonar que alguns no es coneixien entre ells i això els dificultava al joc. Així doncs, vam jugar una altra vegada i els vaig barrejar una altra vegada. Així doncs, m’havia plantejat una sessió de joc, i vaig fer una altra més. Amb això, vaig aconseguir que es coneguessin més entre ells i per tant, vaig ampliar l’objectiu: no només van aprendre sobre emocions sinó que també es van conèixer més entre ells.
Consells i/o recomanacions

És important treballar les cartes abans de jugar. D’aquesta manera s’obre un debat i poden després identificar bé les emocions en les situacions que planteja el joc (vocabulari emocional). A més a més, penso que és important anar modificant els grups, d’aquesta manera es coneixen més entre ells.

Jocs utilitzats
Més Informació
Informació de perfil
  • Localitat La Seu d'Urgell
  • Etapa Secundario
  • Provincia Lleida
  • País Espanya
Contacta'ns
Acceptes els nostres Termes y Condicions
image

Un projecte de

image

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Twitter

Could not authenticate you.